Wijziging waardeoverdracht kleine pensioenen

Vanaf 1 januari 2019 verandert de manier hoe we omgaan met kleine pensioenen: Uitgaande kleine pensioenen (€ 2 tot € 484,09 bruto per jaar) worden vanaf nu automatisch overgedragen. Minipensioenen (tot € 2 bruto per jaar) komen te vervallen.

Voordeel voor jou: samenvoegen geeft overzicht

De kosten voor de administratie van kleine pensioenen is relatief hoog. Daarom gaan we vanaf nu kleine pensioenen automatisch gaan overdragen als je stopt of gestopt bent met werken in onze sector. Nieuwe regels maken dat mogelijk. Dat heeft ook voor jou een groot voordeel: jouw kleine pensioen wordt samengevoegd met de opbouw bij het nieuwe fonds in de sector waar je gaat werken. Je krijgt dan, als je met pensioen gaat, niet van meerdere pensioenfondsen een klein bedrag, maar van één pensioenfonds een groter bedrag.

Minipensioenen vervallen helemaal

Een minipensioen is een pensioen van 2 euro of minder bruto per jaar van mensen die niet meer actief opbouwen bij Reiswerk Pensioenen. Dat is ongeveer 17 cent bruto per maand. Het administreren van deze hele kleine pensioenen is veel te duur. De waarde weegt niet op tegen de kosten. Deze minipensioenen vervallen daarom helemaal.

Waar gaat het geld van de minipensioenen heen?

Reiswerk Pensioen laat alle minipensioenen die vervallen terugvloeien in de gezamenlijke pot van het pensioenfonds. Op die manier profiteren alle deelnemers aan de pensioenregeling ervan. Een pensioenfonds moet in het jaarverslag melden welk totaalbedrag aan hele kleine pensioenen in dat jaar is vervallen en wat er met dat totaalbedrag is gedaan.