Wat betekent ruimte voor Helna Konijn?

Interview met Helna Konijn, directeur bij A & A Tours Reisadvisering.

Helna Konijn uit Tiel is een echte levensgenieter. Zo geniet deze optimistische en vrolijke doorzetter onder meer van haar werk, zingen, reizen en het contact met mensen. Voor Helna betekent “ruimte” dat ze kan leven zoals ze wil, nu én later.

Helna: "Laat ik beginnen met mijn privésituatie. Ik ben de trotse, alleenstaande moeder van drie fantastische kinderen en ik heb twee pleegzoons. Als familiemens vind ik het supergezellig als we allemaal samen zijn. Ik ben geboren in Noord-Holland en woon nu heerlijk centraal in de Betuwe. Op het gebied van werk maak ik al ruim 42 jaar deel uit van A & A Tours Reisadvisering, het familiebedrijf dat 52 geleden door mijn ouders Jopie en Ig Konijn is opgericht. Ook mijn zus is hier werkzaam, net als mijn oudste dochter die in de toekomst het bedrijf zal voortzetten. Onze visie is dat een reisbureau reizen verzorgt waar de klant om vraagt, of het nu om maatwerkreizen gaat of om de standaard één-bestemming-reizen."

Met plezier naar het werk

"Binnen het bedrijf heb ik de rol van reizenverkopende directeur met supervisie over de boekhouding en personeelszaken en alles wat er bij het runnen van een bedrijf komt kijken. Daarnaast vind ik het heel leuk om mee te denken over (opleidings-)mogelijkheden en kansen in de branche. Ik wil er namelijk voor zorgen dat ons bedrijf zich vernieuwt en aansluit bij de wensen en behoeften van onze klanten. Ik werk in eerste instantie om te leven, maar omdat mijn baan zo leuk is, voelt het niet als een last. Integendeel, ik ga elke dag met plezier naar mijn werk."

Ruimte biedt een extra dimensie

"Voor mij betekent 'ruimte' dat ik kan leven zoals ik wil. Ik heb bijvoorbeeld veel contact met familie en vrienden, onderneem dingen met mijn kinderen, reis graag, bezoek theaters, geniet van mijn twee katten en een hond en ben gek op zingen. Daarnaast houd ik van tuinieren en recreatief fietsen, hoewel ik meestal minder ver fiets dan vooraf voorgenomen. Dat komt omdat ik me vaak laat verleiden tot een goed gesprek met een borrel en een hapje op een gezellig terras. Deze ruimte om leuke dingen te doen biedt mijn leven een extra dimensie. Dat wil ik zo houden, ook als ik met pensioen ga."

Mooi en uitdagend leven

"Vandaar dat ik altijd keuzes maak die deze ruimte waarborgen, zeker ook als het gaat om mijn pensioen en de voorzieningen voor mijn 'oude dag'. Ik realiseer me dat er een ander stadium in mijn leven komt, hoewel ik me er nu nog niet echt iets bij voor kan stellen. Ik vind het belangrijk dat ik ook dan een mooi en uitdagend leven kan hebben. Daarom zorg ik er voor dat ik een goede pensioenregeling heb én spaar ik geld in een extra potje. Hierdoor weet ik zeker dat ik ook na mijn pensioen de ruimte heb om van het leven te genieten."