Veranderingen in jouw netto pensioen per 1 april 2016

Ontvang je pensioen van Reiswerk Pensioenen? Dan betaal je loonheffing over je pensioen. Wij houden die heffing in op jouw bruto pensioen. Het bedrag dat overblijft, is jouw netto pensioen. Dit krijg je op je bankrekening. De overheid verhoogde de tarieven voor de loonheffing per 1 april 2016.

Wat betekent dit? En voor wie geldt dit?

De verhoogde tarieven voor de loonheffing betekenen een verlaging van het pensioen. Maar dat geldt niet voor iedereen. Het geldt alleen voor mensen die bruto per maand € 1.660,25 of meer pensioen ontvangen (= jouw pensioeninkomen, exclusief het AOW-pensioen dat je van de overheid ontvangt). Bekijk de nieuwe tarieven (pdf).

  • Ontvang je minder pensioen? Dan verandert er niets.
  • Ontvang je meer pensioen? Dan gaat de maandelijkse uitkering van ons fonds dus omlaag.

Om hoeveel pensioen gaat het?

Het hangt van de hoogte van je pensioen af hoeveel je minder gaat ontvangen. Als je pensioen net boven de grens van € 1.660,25 uitkomt, dan gaat het om een paar cent per maand. Zit je ver boven de grens, dan kan het oplopen tot ongeveer € 10,-. Wil je weten hoeveel ruimte het jouw scheelt? Check de bruto-netto specificatie die je van ons ontvangt. Daarin vind je de nieuwe bedragen per april 2016.

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met de Belastingdienst.