Werkgevers: eind juni verandert Pensioenaangifte.nl

19-6-2018

Sinds 1 januari 2018 doet Centric Pension and Insurance Solutions de administratie van je pensioenfonds. We gebruiken daarbij Pensioenaangifte.nl. Het beheer van Pensioenaangifte.nl was nog in handen van de oude uitvoerder, Syntrus Achmea Pensioenbeheer. Eind juni gaat dit over naar Centric. Het aangifteproces blijft voor jou hetzelfde. Ook wijzigt er niets aan de koppeling met je salarissysteem. Wel merk je van de overgang enkele zaken. Lees de informatie hieronder dus zorgvuldig door.

Je moet eenmalig inloggen met een nieuw wachtwoord. Hierover hebben wij je vrijdag 29 juni 2018 per e-mail geïnformeerd. Heb je hierover geen e-mail ontvangen, neem dan contact met ons op.

Eventueel moet je je administrateur opnieuw machtigen. Dat hoeft natuurlijk alleen als je je administratie uitbesteedt. Deze machtiging gaat niet over de daadwerkelijk aanlevering van gegevens. Met deze machtiging geef je het administratiekantoor toestemming om:

  • e-mails te ontvangen over de aangeleverde gegevens;
  • e-mails te ontvangen over bevindingen op de aangeleverde gegevens;
  • (r)appels te ontvangen bij het niet aanleveren van loon- en dienstverbandgegevens en het niet oplossen van bevindingen;
  • gegevens in te zien die wij over de pensioenaangifte terugkoppelen. 

Er zijn twee manieren om een nieuwe machtiging af te geven

  1. Log in op je eigen omgeving op Pensioenaangifte.nl. Klik onder ‘Machtigingen’ op ‘Autoriseren’. Je ontvangt dan een e-mail met een code. Stuur deze code door naar je administrateur. Zodra deze inlogt op zijn omgeving, voert hij de code in onder ‘Machtigingen’. 
  2. Je administrateur logt in op zijn omgeving. Onder ‘Machtigingen’ vraagt hij een machtiging aan. Je krijgt vervolgens een e-mail met een activatielink.