Je krijgt binnenkort je jaaropgave

In januari 2018 krijg je een jaaropgave van ons. Hierin staat precies hoeveel pensioen je in 2017 hebt ontvangen. En welke bedragen we hebben ingehouden. Je hebt deze jaaropgave nodig voor je aangifte inkomstenbelasting.

Gegevens op de jaaropgave

Op je jaaropgave staan verschillende begrippen. Zo vind je bij ‘Loon loonbelasting / volksverzekeringen het brutobedrag dat je in 2017 ontving. Over dit bedrag betaal je belasting en premie voor de Zorgverzekeringswet. Ook lees je wat er af gaat aan belasting en premies. Dit noemen we de loonheffing. Verder zie je je bijdrage aan de Zorgverzekeringswet.

Nodig voor de belastingaangifte

De gegevens op de jaaropgave sturen wij ook naar de Belastingdienst. De Belastingdienst zorgt ervoor dat deze gegevens in je vooringevulde aangifte staan. Je hebt je jaaropgave dus alleen nodig om te controleren of alles klopt.

Verschil met Uniform Pensioenoverzicht (UPO)

Je ontvangt een jaaropgave èn een Uniform Pensioenoverzicht (UPO) van ons. Een jaaropgave laat zien wat je over het afgelopen jaar aan uitkering ontving. Op het UPO staat je opgebouwde pensioen.

Een kopie maken

Vraagt een instantie om een jaaropgave, stuur dan een kopie ervan op en bewaar het origineel. We sturen je jaaropgave namelijk maar één keer op.

Heb je nog vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen. Op veel vragen is al een antwoord. Staat je vraag er niet bij, geef dan je vraag of opmerking door via het contactformulier. Bellen kan ook. Je bereikt ons op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur via telefoonnummer 088 919 38 40. 

We helpen je graag!