Veelgestelde vragen over het pensioenoverzicht (UPO)

Dit zijn de meestgestelde vragen over het pensioenoverzicht.

Je krijgt elk jaar een pensioenoverzicht.

Je pensioenoverzicht is gebaseerd op de gegevens die op 31 december bij ons bekend waren.

Op je pensioenoverzicht kan een andere datum staan dan de echte datum waarop je in dienst bent gekomen. Hiervoor kunnen verschillende redenen zijn. Bijvoorbeeld:

  • Fusie, overname of overstap naar een andere vestiging
    De datum van deze gebeurtenis wordt dan op je pensioenoverzicht vermeld. 
  • Herintreden bij je 'oude' werkgever
    De datum van je nieuwe dienstverband is vermeld op je pensioenoverzicht. Je hebt misschien aparte pensioenrechten uit je oude en nieuwe dienstverband, die later zijn samengevoegd.
  • Start pensioenregeling
    Je werkte al bij je werkgever, maar je werkgever is later aangesloten bij ons pensioenfonds. Je bouwt dan pensioen op vanaf het moment dat je werkgever zich aansloot en je loongegevens heeft doorgegeven aan ons pensioenfonds.

Op je pensioenoverzicht staat dus de datum van de nieuwe situatie. Dit heeft geen gevolgen voor je pensioenopbouw.

Ja. Als je in dat jaar bij meerdere werkgevers in verschillende branches hebt gewerkt, krijg je meerdere pensioenoverzichten. Op je pensioenoverzicht zie je van welk pensioenfonds je het pensioenoverzicht hebt gekregen.

Het pensioen dat je door waardeoverdracht erbij hebt gekregen, staat niet apart vermeld op je pensioenoverzicht. De waardeoverdracht is verwerkt in je pensioenoverzicht als je van ons een bevestiging hebt gekregen. Heb je nog geen bevestiging gekregen? Dan is je verzoek nog niet verwerkt in onze administratie.

Nee. Je vindt het pensioen voor uw ex-partner niet terug op je pensioenoverzicht. Dat deel van het pensioen is van jouw pensioen afgehaald.

Het is mogelijk dat je meest actuele gegevens nog niet verwerkt zijn op Mijnpensioenoverzicht.nl. In dit geval ga je uit van de gegevens die op je pensioenoverzicht staan. Je nieuwe gegevens komen zo snel mogelijk beschikbaar op Mijnpensioenoverzicht.nl.

Ja, dat kan. Vraag dan 6 maanden voor je gewenste pensioendatum een aanvraagformulier bij ons op. Een half jaar voordat je AOW krijgt, sturen wij je vanzelf een aanvraagformulier. Hier hoef je niets voor te doen.

De Nederlandse bevolking wordt steeds ouder. Hierdoor krijgen mensen steeds langer pensioen. Om de pensioenen betaalbaar te houden, heeft de overheid besloten om de fiscale pensioenleeftijd op 1 januari 2018 te verhogen van 67 naar 68 jaar. De cao-partijen in de reisbranche hebben besloten deze wijziging niet te volgen en hebben de pensioenleeftijd niet aangepast naar 68 jaar. Bij Reiswerk Pensioenen is de pensioenleeftijd dus nog steeds 67 jaar.

Adreswijzigingen hoef je niet aan ons door te geven. Wij ontvangen via je gemeente vanzelf het juiste adres. Woon je in het buitenland? Of ga je verhuizen naar het buitenland? Dan ontvangen wij wel graag per mail of post een adreswijziging.

Dit is het bedrag waarmee je pensioen is gegroeid in 2019. Dit heb je nodig voor de belastingaangifte 2020.